fredag 26 februari 2010

Up in the Air

bättre & bättre dag för dag... Up in the Air var en riktigt skön film.

George Clooney är ju ändå George Clooney. somewhat överreklamerad, men ack så charmig. hans karaktär Ryan Bingham (Mr Bingham!) har historiens kanske mest värdelösa jobb - han hyrs in för att ge folk sparken. hans annars så ensamma men för honom tillfredsställda liv korsas dock av två kvinnor...

en variant yngre (Anna Kendrick) i form av en ny 'kollega' som följer med på färden. naturligtvis infinner sig här även en slags inre resa för de båda, men det mest fascinerande är nog ändå som Ingela så bra poängterade: "det är en normal relation mellan en man och en kvinna som INTE är sexuell". cudos.

kvinna nummer två däremot står för kärleksintresset. och det är en riktigt bra kemi mellan Clooney och Vera Farmiga. så att man nästan ryser. både Kendrick och Farmiga är nominerade till bästa kvinnliga biroll, men frågan är om inte Kendrick tar hem det.

Clooney då? han är såklart nominerad till bästa manliga, men jag vet inte jag. instinktivt vill jag ju att Colin Firth ska ta hem den, men det känns alldeles för oväntat och oamerikanskt. så det kanske är Clooneys tur. jag föll ju för 'de grå tinningarnas charm' igen. but what else is new...?

Inga kommentarer: